YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR PROGRAMI

Muş Alparslan Üniversitesi'nde Ramazan ayının manevi atmosferinde yabancı uyruklu öğrenciler için özel bir iftar programı düzenledi.

GÜNCEL 13.03.2025 15:16:00
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR PROGRAMI

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER İÇİN İFTAR PROGRAMI

 

Muş Alparslan Üniversitesi'nde Ramazan ayının manevi atmosferinde yabancı uyruklu öğrenciler için özel bir iftar programı düzenledi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı tarafından gerçekleştirilen etkinliğe, Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören öğrenciler de katıldı. Aşçılık Programı Uygulama Mutfağı’nda, Öğr. Gör. Mehmet Gül’ün öncülüğünde öğrencilerle birlikte hazırlanan iftar programına; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Talat Körpınar ve Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kara, Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin, TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sayır, Aşçılık Bölümü öğrencileri ve yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

İftar programında, farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve Aşçılık Programı öğrencileri, kendi kültürlerine özgü yemekleri birlikte hazırlayarak iftar sofrasında buluşturdu. Akademisyenler ve öğrenciler, Ramazan’ın bereketini ve dayanışma ruhunu paylaşarak keyifli bir akşam geçirdi. Program, dualar ve samimi sohbetlerle tamamlandı.

Öğrencilerin talep ve beklentilerini dinleyen Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın öncülüğünde öğrenci sorunlarının birebir takip edildiğini vurguladı. Yabancı öğrenci sayısındaki artışa da dikkat çeken Özalper, “Üniversitemizdeki yabancı öğrenci sayısı son dönemde katlanarak arttı. Önümüzdeki süreçte bu sayıyı daha da artırmak için çeşitli ülkelerde çalışmalar yürütüyoruz. Muş Alparslan Üniversitesi’ni tercih ettiğiniz için teşekkür eder, hem Türkiye’de hem de kendi ülkelerinizde başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

Ramazan’ın manevi atmosferinde gerçekleşen program, katılımcılara sadece Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini sunmakla kalmayıp, farklı kültürleri bir araya getirerek keyifli sohbetler ve anlamlı paylaşımlar yapılmasına da vesile oldu.

İlginizi Çekebilir

VEDAŞ, DOĞU ANADOLU’DA KIŞA HAZIRLIK ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

BURSA’DAKİ MUŞLU MİMAR VE MÜHENDİSLER KAHVALTI PROGRAMINDA BULUŞTU

ÜNİVERSİTEDE DOĞAL ÜRÜNLERDEN TEMİZLİK ÜRÜNÜ ÜRETİMİ TAMAMLANDI

MUŞ’TAKİ BAĞIMLILIK MÜCADELESİ ULUSLARARASI TOPLANTIYA TAŞINDI

EĞİTİM-BİR-SEN MUŞ ŞUBESİ ÜYE HEDEFİNİ AŞTI, YENİ HEDEF 4 BİN

LİSE ÖĞRENCİLERİNE İNSAN HAKLARI BİLİNCİ AŞILANDI

GAZETEMİZ YÖNETİMİNDEN EMNİYET MÜDÜRÜ KUZUDİŞLİ’YE NEZAKET ZİYARETİ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YAPISINI GÜÇLENDİRİYOR: 17 PERSONEL ALINACAK

BULANIK’TA GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞAN İÇME SUYU TESİSİ DEVREDE

EV LEZZETLERİNİ MARKAYA DÖNÜŞTÜREN KADIN GİRİŞİMCİ

  • Çarşamba 12.4 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Perşembe 13.8 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Cuma 11.3 ° / 0.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8