YASAĞA UYMAYANA 7 BİN 429 TL CEZA UYGULANACAK
15 Mayıs 2022 tarihi ile birlikte başlayan su ürünleri av yasağına uymayanlara en yüksek 7 bin 429 TL idari para cezası uygulanacak.
YASAĞA UYMAYANA 7 BİN 429 TL CEZA UYGULANACAK
15 Mayıs 2022 tarihi ile birlikte başlayan su ürünleri av yasağına uymayanlara en yüksek 7 bin 429 TL idari para cezası uygulanacak.
Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi için il genelinde 15 Mayıs tarihinde başlayan ve 15 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan su ürünleri avlanma yasağı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. İl sınırları içerisinde tüm göl, gölet ve akarsularda ticari ve amatör olarak su ürünleri avcılığının yasak olduğunu belirtilen açıklamada ayrıca yasağa uymayanlara en az 742 TL en yüksek ise 7 bin 429 TL idari para cezası uygulanacağı hatırlatıldı.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, belirlenen avlanma yasağı sürecinde vatandaşların duyarlı olması yönünde uyarılarda bulunarak su ürünlerini avlama veya ticaretinin görülmesi halinde en yakın kolluk kuvvetlerine bildirilmesinin büyük önem arz ettiğini belirtti
Kentteki göl, gölet ve nehirlerde Sazan, Siraz ve Tatlısu Kefali’nin üreme ve yumurtlama dönemi olduğundan 15 Ağustos 2021 tarihine kadar avlanmalarının yasak olduğunu belirten Müdür Gün, açıklamasında şunları dile getirdi: “1380 sayılı su ürünleri kanunu gereği, ilimiz sınırları içerisinde yer alan: "Arpayazı, Bulanık, Çobandağı, Doğdap, Haçlı (kazan), Köprücük, Varto Merkez geri ve Alparslan I Barajı Gölü, Alparslan II Barajı Gölü, Kaleköy baraj gölü Hamurpet Gölü ve bunlara bağlı tüm akarsu ve göletlerde 5/1 ve 5/2 Numaralı Ticari ve Amatör Avcılığı düzenleyen Tebliğlere göre; Sazangiller familyasına ait olan; Sazan (C.carpio), Siraz (Capoeta sp.), Tatlısu Kefali (L.cephalus) balıklarının üreme ve yumurtlama zamanı olan 15 Mayıs - 15 Ağustos tarihleri arasında avlanmaları yasaktır. İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde büyük bir payı olan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve satışı yapan şahısları gören vatandaşlarımızın, kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet ve Jandarma birimleri ve İl/İlçe Müdürlüklerimize bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. İl Müdürlüğümüz ve tüm İlçe Müdürlüklerimiz av yasağı döneminde su ürünleri koruma ve kontrol denetimlerine devam edecek ve kanun dışı uygulamalarda bulunanlar hakkında yasal işlem yapacaklardır. Cezalar İdari Para Cezası olarak uygulanacak olup, en düşük ceza 742 TL. En yüksek ceza ise 7 bin 429 TL'dir. Suçların tekrarı halinde cezalar iki katı olarak uygulanacaktır. İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinde büyük bir payı olan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde alınan bu tedbirlerin etkili olabilmesi için, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, yasak sezonda avcılık, balık nakli ve balık satışı yapan şahısları gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini kendilerine en yakın Belediye Zabıta görevlilerine, Emniyet ve Jandarma birimleri ile İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
- Perşembe 14.7 ° / 3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 14.7 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 13.3 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

