YENİ BÖLÜMLER ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) bünyesinde açılan birçok yeni bölüm 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilerini bekliyor.
Son zamanlarda bünyesinde kurmuş olduğu fakülte ve bölümlerle Türkiye de tanınırlık konusunda önemli adımlar atan Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) açılan yeni birçok bölüm için öğrencilerini beklemeye başladı.
Yeni açılan çok sayıda bölümün akademik kadrolarını ve alt yapılarını tamamlayan MŞÜ’nün 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısını artırması bekleniyor.
Bu yıl öğrenci alacak olan bölümlere son olarak bütün hazırlıkları tamamlanan "Biyomedikal Cihaz Teknolojileri" programı da katıldı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü bünyesinde açılan program 30 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına merhaba diyecek.
“DONANIMLI AKADEMİK KADROYLA ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORUZ’’
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Enver Salkım, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: "Uygulamalı dersler Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki elektronik laboratuvarında ve elektrik laboratuvarında gerçekleştirilecek. Program öğrencilerinin yararlanabileceği 40 bilgisayar kapasiteli bir bilgisayar laboratuvarımız da mevcuttur. Yanı sıra, öğrencilerimizin eğitimlerinde kullanılmak üzere çok sayıda medikal cihaz MYO Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Eşref Alkış, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ramazan Atıcı ve değerli öğretim elemanlarımız sayesinde yüksekokulumuza kazandırıldı. Elektronik ve Otomasyon Bölümü; 1 Doçent, 4 Dr. Öğretim Üyesi ve 8 Öğretim Görevlisinden oluşan donanımlı akademik kadrosuyla öğrencilerini sabırsızlıkla beklemektedir. Bu itibarla, programın açılmasında ve tekâmül etmesinde yüksekokulumuzdan desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat hocamıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, bu süreçte gerekli tüm çabaları sarf eden Sayın Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Eşref Alkış’a ve bu programın açılmasına vesile olan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
GENİŞ BİR İSTİHDAM ALANI SUNUYOR
Muş Alparslan Üniversitesinden bu yıl öğrenci alacak olan program ile ilgili olarak yapılan açıklamada programın özelikleri istihdam alanları gibi bilgiler yer aldı.
"Biyomedikal Cihaz Teknolojileri" programı ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi: "Günümüzde yirmi bini aşkın farklı tıbbi cihaz hastanelerde teşhis ve tedavi amaçlı kullanılıyor. Bu durum, bu spesifik konu üzerine odaklanacak akademik disiplinlerin önemini artırıyor. Üniversitemiz de Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programı ile Muş’un, bölgenin ve ülkemizin bu alandaki ara eleman ihtiyacına önemli katkılar sunmayı hedefliyor.
Program, tıpta ve biyolojik bilimler alanında kullanılan alet ve cihazların şemalarına uygun olarak yerlerine monte edilmesini, sürekli bakımının yapılmasını ve arıza olması durumunda onarımının yapılmasını sağlayacak teknik personeli sahaya kazandıracak. Açılan bu yeni program ile biyomedikal cihazların bakımı, onarımı ve kalibrasyonu gibi konularda yetişmiş teknik eleman ihtiyacı giderilecek. Üniversitemiz tarafından sağlık kuruluşlarından temin edilen cihazlar ve sağlanacak olan eğitim araç-gereçleri ile biyomedikal cihaz teknik elemanlarının uygulamalı ağırlıklı bir eğitimle yetiştirilmesi ve profesyonel hayata kazandırılması sağlanacak. Tıpta ve biyolojik bilimlerde kullanılan her türlü aletin tasarımında, üretiminde yardımcı olarak çalışabilecek; tüm bu aletlerin montajını, bakımını, onarımını gerçekleştirebilecek teknikerler yetiştiren 2 yıllık bir ön lisans eğitimi sunan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri programını başarılı bir şekilde bitirenler ''Biyomedikal Cihaz Teknikeri'' unvanını alacak.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri mezunları; alanları ile ilgili her türlü kamu kurumunda veya özel firma ve şirkette çalışma olanağına sahip olacak. Mezunlar; kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri, özel hastaneler, ağız ve diş sağlığı merkezleri, biyomedikal cihaz üreten ve satan firmalar ve teknik servisler gibi oldukça geniş bir sahada çalışma olanağına kavuşacak. Mezunlardan tıbbi alet ve cihazın üretiminde görev almak, tıpta kullanılan cihazların kurulumunu sağlamak, üretimi yapılan tıbbi cihaz ve aletlerin kullanımına iyi derecede hâkim olmak, tıbbi cihaz ve aletleri ihtiyaç duyulan sağlık kurumlarının ilgili birimlerinde monte etmek, bu cihazların kullanımı hakkında sağlık çalışanlarını bilgilendirmek, cihazların belli periyotlarda bakımlarını ve gerekli durumlarda onarımını yapmak gibi görevler üstlenmeleri beklenecek.
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri mezunları gerekli şartları sağlamaları halinde Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi gözde mühendislik bölümlerine geçiş yaparak akademik hayatlarına devam edebilecek."