Tarih: 11.01.2022 19:05

YENİ MERKEZİN KURULMASI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Facebook Twitter Linked-in

YENİ MERKEZİN KURULMASI RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) koordinatörlüğünde “Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” kuruldu.

 

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Muş’ta gerçekleştirdiği tarımsal ve hayvansal çalışmaları ile Türkiye örnek olmaya devam ediyor. Muş Alparslan Üniversitesi bu kapsamda Muş ve Türkiye’de hayvancılığının önemli sorunları arasında olan kaliteli Kaba Yem çalışmalarını daha ilerleterek Türkiye’de kaliteli kaba yem sorunun çözümü için Türkiye’nin 3 büyük üniversitesinin de desteğiyle kurulan ““Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2021-2022 Akademik Yıl Açılış Töreni’nin ardından, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı bir törenle merkezin kurulması için protokol imzalanmıştı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kuruluş aşamasındaki sergiledikleri heyecan ve sunmuş oldukları katkılar sebebiyle Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a şükranlarını iletti. Ziraat sahasında hepsi de Türkiye’nin önemli isimlerinden olan Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Davut  Karaaslan ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Ayan’a mutfak kısmında verdikleri destekler sebebiyle ayrıca teşekkür eden Polat, merkezin ilk somut çalışmalarını görmeyi heyecanla beklediğini ifade etti.

Dört üniversitenin iş birliği ile çalışmalarını yapacak olan Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi, hayvancılığın gereksinim duyacağı yeterli ve kaliteli kaba yem üretiminin sağlanması maksadıyla doğal kaba yem kaynaklarının ıslahı ve geliştirilmesi, uygun kaba yem bitkisi tür ve çeşitlerinin belirlenmesi, kaba yem muhafazası gibi konularda bilimsel ve teknolojik AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesi hedefleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —