Tarih: 10.09.2021 19:50

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN İLK GÜNLERİNDE ÇOCUKLARI HEDİYELERLE MUTLU ETTİLER

Facebook Twitter Linked-in

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN İLK GÜNLERİNDE ÇOCUKLARI HEDİYELERLE MUTLU ETTİLER

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezindeki gençlik liderleri ve gönüllü gençler yüz yüze eğitimin ilk günlerinde köy okullarındaki öğrencileri yalnız bırakmadı.

 

Köy okullarında eğitim gören çocukların gönüllerine dokunan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler bu hafta başlayan yüz yüze eğitim ile köy okullardaki faaliyetlerinin startını vererek Merkeze bağlı Çengilli Köyü İlkokulunu ziyaret ettiler.

‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi kapsamında faaliyetlerini sürdüren Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezindeki gençlik liderleri ve gönüllü gençler yüz yüze eğitimin ilk günlerinde Çengilli Köyü İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek öğrencilere Kardeş il Sakarya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından köy çocuklarına yönelik gönderilen hediyeleri dağıttılar.

Proje kapsamında Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gönderilen kırtasiye malzemelerini, meyve suyu, çikolata ve çubuk kraker ikramında bulundular.

‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesinin devam ettiğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, genç liderlerin gönüllü olarak çok güzel hizmetler verdiklerini söyleyerek şunları söyledi: “Gençlik Merkezimiz liderleri ve okullardaki gönüllü liderlerimiz bugün Çengilli Köyü İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. Kardeş İl olan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen malzemeler gençler tarafından çocuklara dağıtıldı. Bu çalışmalar uzun süredir devam ediyor. Daha önce belirlenen ve planlanan okullarımızı ziyaret ediyoruz. Bu çalışmalara özellikle gönüllü gençlerimiz destek veriyorlar. Bu bağlamda gençlik merkezi liderlerimize ve gönüllü liderlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklarının mutluluklarına şahit olduklarını dile getiren Gençlik Merkezi bünyesindeki Gençlik Liderleri ise şunları söylediler: “Muş Gençlik Merkezi Gençlik Liderleri olarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kardeş İl olan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gönderilen malzemelerin dağıtımı için Çengilli Köyü İlkokulu öğrencileri ile buluştuk. Bakanlığımız tarafından başlanan ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ projesi ile iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amaçlanıyor. Bizlerde gönüllü gençlerimizle gönderilen hediyelerin dağıtımını yaptıktan sonra çocuklarla vakit geçirdik. Hediyelerin dağıtımında çocukların yüzlerindeki mutluluk yaşanmaya değer bir durumdur. Onların mutluluğu ile bizlerde mutlu oluyoruz. Köy okullara yönelik yapmış olduğumuz faaliyetlerde öğrencilerin gönüllerine dokunmayı hedefliyoruz. Sadece yardım faaliyetleri değil aynı zamanda farklı oyun etkinliklerle de köy okullarındaki öğrencilerle bir araya geliyoruz. Yaptığımız etkinlikler öğrencilere bir terapi oluyor” şeklinde konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —